Ga naar de inhoud

Johan De Vlieger, CEO van Bostoen Group, over BFB Wood en de focus op modulaire houtbouw

Bostoen, die in de bouwsector bekend staat als projectontwikkelaar en aannemersbedrijf met 50 jaar ervaring in sleutel-op-de-deur woningbouw, profileert zich sinds kort ook op de B2B-markt. Via zijn dochteronderneming BFB Wood commercialiseert de onderneming daken, wanden, vloerroosters, gevelelementen en 3D modules in houtskelet en CLT. Klanten zijn architecten, studiebureaus, ontwikkelaars en aannemers.

Net zoals bij Bostoen, staat ook bij BFB Wood duurzaamheid voorop. Sinds 2009 pioniert Bostoen al in passiefwoningbouw. Vandaag plukken we daar de vruchten van, onderstreept Johan De Vlieger, CEO van Bostoen. “We legden de basis van de vooruitstrevende speler in kwalitatieve en duurzame woningbouw die we vandaag zijn.”

“Onze keuze voor hout is ingegeven met het oog op ecologische duurzaamheid, maar ook rekening houdend met de trends in de arbeidsmarkt waar het traditioneel metselen meer en meer onder druk staat”, benadrukt Johan.

Lees het volledige artikel “Pionier in passiefwoningbouw focust vandaag met productie modulaire houtbouwelementen ook op B2B-markt” in editie september 2023 van het magazine ‘Bouwen aan Vlaanderen’.

Andere nieuwsberichten

Jumatt wordt fabrikant

Jumatt, bijna 60 jaar expertise in houtconstructie, zal zijn activiteiten heroriënteren naar de pro…

Succesvolle PREFAB-editie 2023

PREFAB werd georganiseerd van 10 tot 12/10/2023 in de Brabanthallen van Den Bosch in Nederland en is…